Friday, May 29, 2009

** oN tHe waY **

Hallo evry1..sory lmbat update mber2 ku..huhu..geting bz la kn baBysit my nephew...

so entry ni dh terlewat agk nyo..tp i want 2 tell all of u bnd2 yg interesting otw aku travel ke portland...

so dis pict ader nmpk x budak kecik kn kidnap...huhu..bkn lo..tu najwa sedap2 wat umah dlm bag yg nk isi barang2 semua...siap de bntal tdo n her bntal busokkkkk....muat2 plak tu ngan die..ish3....i miz her so much...dh bleh ckp ke blm dak kcik ni..huhu...

thanx 2 kak tah n abg rosni coz bg aku n parents tompang bermlm kt umah depa at ptrjaya persint 18...n also again thank youuuuuuuuuuuuuu so mucchhhhhhh...sbb antar kami g KLIA gak...

so dh smpai KLIA tu awl giler...gate pon x bukak lgi..kuang3...mau nye x..along n b.cik always psn suh g awl2 KLIA tu tuk satle kn psl luggage n amik bording pass....so Alhamdulillah..adernye bantuan k.tah help me to get the bording pass for MAS flight 2 singpore...n also help's me to pungah2 the barang in the bis luggage were i need 2 max the weight...huhu..terover dos plak berat nye...patut max 23Kg jer..tp dh terljk ke 25Kg..so kn bukak blik n sumbat2 tu other luggage..coz yg tu baru 14Kg smthing...huhu...


ni dlm flight MAs nk ke singpore..kite org akn transit at Changi airport for around 5 hour...fiuuhh...b4 g ashik terpikir aper la aku nk wat bertenggek 5 jam kt dlm airport 2..but b.cik tell's me that bg sehari travel dlm changi airport pon x abis..tp unfortunately time aku smpai tu mlm coz aku fly from KLIA kul 10.40pm sepatutnya la..tetiba delay 4 10min cam tu coz de techncl problm from the flight..kate si steward yg ala2 muke some1...huhu..tetiba termiz him plak...aper khabar die skrg ek...kuang3....poyos sudahhh....

ok we already arive at changi airport at 12am..so it's take about 55 min from KLIA 2 singapore...hermm..kejap je cam aku fly aritu dr png ke KL..sm gak..lbh kurang n flight die kecik jer..cam tuk domestic..kite org la org yg last kluo dr flight tu..then de la sowang steward MAS ni tny transit or ni last destntion...then aku ckp le trnsit n our flight is next morning...tp aku kn amik bording pass tuk NWA(northwest airlines)..coz kt KLIA just bleh amik yg MAS flight bording pass jer..then org 2 ckp batter aku trus g terminal 1 coz kaunter tu NW at terminal 1 n it will be open at 4 am..fiuhh...ingt nk g terpa kaunter trus amik bording pas nyooo...tp x boring la duk dlm changi airport tu coz bnyk kmudahan..tp kedai2 bnyk tutup la coz dah 12 am kan...tp yg tax free ader la bukak...

so ni slah 1 kaunter tuk access internet kalau korang2 boring ker..or x dak usung laptop ke cam aku ni..huhu..terpaksa aku tinggal kn harta aku itu pd b.cik..huhu...


while aku searching a[er la yg ader dlm changi airport ni...then aku terjmp la lori mini pos ni..tp tmpat pos surat ok..tp lori ni mmg blh bergerak n kbtln le wktu operasinya bru abis..kul 12am...n wktu ni dh almost 12.39 am...posing je la...n lori ni jual souvenir cam stamp ke or aper2 je berkaitan ngan pos....cute kan...but the pricee......huhu...bleh than mahalnyooo....

ni slah 1 kedai yg free tax..still in operation..mayb 24hours kot..aku x bl aper2 pon just jenguk2 jamu mater je..kuang3...

ok trun jer dr flight tekak terase dhaga n nk cri air....n 1 cup of black coffee + 1 mocha + 1 mineral water = USD 4 something...n bersmaan ngan RM 14lbh...giler weii...pokai betoi kalau shoping in US dollar...tp lg giler kalau in pound...tp d sebabkan dhaga giler n time tu tekak aku sakit n lelangit ak pedih n flu plak..so nk mkn ubat terpksa la plak bl mnrl water..

so letih aku merayau2 dlm terminal 1 je...huhu..blm site ln dlm airport tu coz aku x baper sihat...so aku just duduk kt 1 site at rest area..mmg cool ader rest area dlm tu...n siap psng tv mcm2 chanel..so korang bleh plih nk lepak2 depan tv chanel sport ke..cnn ke psl national geog ke...ngadap je la...aku knci alarm kul 3.30am coz nk amik bording pass kn...n wktu aku g tu dh de org line up...so elok2 jer turn aku dpt bording pass coz agk lmbt kaunter yg bukak only 1 jer...then cam biase kn cek itu ini...cek begpack aku bukak jacet cek2 semua aper yg ader kt kite..huhuhu...alhamdulillah..no problm..so tngu tuk masuk flight...

so after a few scnd kiter org fly...tuk brckfst depa jamu bnd ni...nasi lemak de lauk ayam goreng..sedap gak + otak2(aku x baper nk bleh telan..) ader fruit n yogurt 4 dessert n also a bun with butter...4 drink de jus...time buking tiket aku dh oder 4 a muslim food..al mklumla ko naik NW kan tu bkn flight kite..so makannye sure x halal tuk meet n chiken...alhamdulillah kenyang jgk...

ni aku amik kire d waktu pgi..cntik kan...tngk awn tu..putihhhhhhhhh jer...cam x caye je..n suhu kt luor tu mayb around -57degress...mmg sejuk gilerr...aku pegang window die sejukkk....


ok smpai dh jepun..ni narita international airport...just transit 4 1hours cm tu jer...kjap benor..xsempat aku nk pusing usha bf2 jepon ala2 matsumoto jun ker...kempunan aku...nk belek2 bl souvenir pon x smpat..adoiyaa....ramai giler time ni coz..org yg nek flight sm ngana ku dr sngapore akn berpecah ke destinasi masing2 nek flight NW gak...

opss...teruplod pic ni awl...xper ni brcfast yg aku dpt tuk keesoknyenye...b4 landing at portland...ok pnerbangan aku mkn ms dlm 2 or 3 hri..aku pon dh pening kire..tp d sebab kn tmpat along aku ni lewat shri dr mlysia...so aku start travel 19.5.09 jam 6am n aku akn smpai at portland also 19.5.09...tp next morning lah...huhu..seharian dlm flight..

ni mkanan tuk lunch kot..huhuu..tu ikan rebus ape x tau le..aku telan jer..n bulat2 cm telur tu actualy kntang rebus...n de asparagus + baby carrot...sdap gak...dh lapo telan jer la...

n dpt jugak bnd alah ni...itu ikan salmon + buah zaitun n lemon....tp bnd ni mmg aku x bleh nk telan...ermm...........

n also same salad....yum2..ko sedapkan ajer makanan die..coz lapor nye psl...huhu..aku bnyk mintak water la..huhu..kajap2 aku tkan button ding....kaung3...dlm flight tu aku layan movie n play game...tp game x mncabar sngt...muhahaaa...n movie pon not the latest 1...
de pic below ni sunrise wktu dh nk dekat2 smpai portland tps till jauh..muhahaa...cantik sngt..teringt aku citer jepun Good Luck....die tngk sunrise dr ats flight...tp ko bl dh bersilau pncaran nye..giler2 pnya skit mate...x bleh d pndang...mmg pnas gilerr...muhahaa...tutp window blik...enjoi.....




ni pic time dh selamat smpai menjejak kn kaki di bumi US..huhu...so kite org landing at PDX..Portland international airport...smpai awll...n kn tunggu abg n tahqif dtg jmpt..along x ikut coz afif n naqib g skolah..so kang terlewat x dak org nk mnjemput...huhu...



Allahamdulillah..barang2 yg kiterorg bwk semua nye selamat n lepas emgrsion depa..fiuhhh...wisau giler aku..kang wat penat jer aku heret bag2 besar gedabak tu tup2 bnd yg kite org bwk tu kn buang...tp x dak bnd terlarang so selamat loo...



n WELCOME 2 Bend, Oregon, USA d mana aku akn berada slma 2 bln..huhu...

2 comments:

cinderellatulin said...

seronok membaca citer ko jejak ke bumi US....nanti kalo ada story apa2 kt sana jgn lupa share kt blog ekk...miss u ..muah2

::. miZz waWa .:: said...

huhu...tu pn kire aku chort cut skit story nye..kalau x mau lg aku nk berstory teling...