Wednesday, July 27, 2011

** Rezeki Allah **

Assalamualaikum..

Alhamdulillah... Next year aku akan dapat anak sedara lagi...Yeaaa.... Rezeki dari Allah siapa lah kita untuk persoalkan... Bulan 1 aritu, kak ipar aku keguguran untuk 2nd baby.. memang frust sebab Najwa pun dah 4 tahun ujung bulan 8 ni...so memang bang cik n kak lin mengharap tuk anak kedua.. last week bang cik msg aku bagitau.. Najwa akan dapat adik...

Alhamdulillah..semoga Kak lin and baby yang di kandung sihat hendaknya.. Amin

P/s : Congrats jugak tuk Acue n Lie bakal menjadi mummy n daddy.. =)

Tuesday, July 26, 2011

Zivilia - Aishiteru

video

Lirik Lagu Zivilia – Aishiteru (Aku Cinta Kamu)

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

Thursday, July 21, 2011

** Lepasan SPM **

Hehe..suka aku kalau orang tegur baru pas SPM ke...ahakss..tak pun..tingkatan berapa?? hehe..

Mak Cik : baru pas SPM ke dik??
Sesi kenal mengenal dari luar tingkap dengan m.Cik cleaner..
Budak kecik : hehe...tak de la Cik..
Kawan budak Kecik : gelakan saya dengan bersungguh-sungguh..nasib tak tergolek terguling.. (-_-)
Mak Cik : abis tu umor brape ni??20?? Sambil makcik meneruskan kerja menyapu sampah di koridor
Budak Kecik : saya dah lama abis SPM.. :)
Mak Cik : laa..abis umor 22 ke??
Budak Kecik : hehe..nak masuk 27 taun ni...sambil gelak-gelak dengan member...lalaa
Tiba-tiba makcik pun terstop sekejap dari sapu menyapu lantai..hohoo...

Kawan budak Kecik : tu la Kak,orang dah cakap..nampak cam budak SPM..
Makcik : laa..betoi ka??
Budak Kecik : (^_^) dia baru pas SPM..sambil tunjuk budak sebelah...
Mak Cik : hang nampak kecik,dok ingat baru pas SPM..kawin dak lagi???
Budak Kecik :Belum lagi.. tersipu sipu malu weii..
Mak Cik : oo..bila tu?? mak cik ada calon ke??hehee..
Budak Kecik : insyaAllah nanti...
Kawan budak Kecik : tak lama dah Cik... Gelak lagi... (-_-)

Alhamdulillah....