Thursday, December 6, 2012

** Jodoh yang baik datangnya dari ALLAH SWT **

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ         

Assalamualaikum para sahabat semua... Berdoa dan usaha juga sentiasa ikhtiar kepadaNya.. Ajal maut dan Jodoh pertemuan semua adalah urusan Allah SWT.. Kita sebagai hambanya perlu sentiasa berdoa agar apa yang di hajat dipermudahkan...

Sebaik-baiknya pohonlah doa ini sewaktu menunaikan solat hajat di waktu malam..jangan dilupa di dahului dengan solat Tahajud & juga solat Taubat...Mintak ampun banyak-banyak pada Allah..Kita sebagai hambaNya sentiasa alpa dan lalai serta sering melakukan kesalahan..

Ya Rabb. Ya Tuhanku.
Jika jodoh dan pasanganku telah Rabb lahirkan dan cipta untukku, maka, gerakan hatinya tuk menujuku.
Jadilahkanlah perteman pertama kami dengan sebaik-baiknya pertemuan untuk menuju  dan mengapai redhaMu. Rabb yang berhak atas hati hamba-hambaNya. Dan Rabb  jua yang kuasa membolak balikannya.
Ya Rabb.
Bila dia jauh dari ku,dekatkanlah ia kepadaMu.
Kukuhkan ikatan hati kami dalam ribat keranaMu, pautkan hatiku dengan hatinya yg sama-sama mengharap dan mendamba sebuah keinginan menuju redhaMu..
Ya Rabb. Yang Maha Pecinta.
Wahai pemilik cinta sejati, Jikalau cintaku kau ciptakan untuk dia tabahkan hatinya. Teguhkan imannya. Tegarkan penantiannya.
Ya Rabb. Sang Pemilik Hati.
Jikalau hatiku Rabb ciptakan untuk dia, Penuhi hatinya dengan KasihMu.
Terangi langkahnya dengan CahayaMu, Limpahkan kelapangan dikalbunya dengan kesabaran dan temani dia dlm kesepian.
Ya Rabb.
Tiada tempat ku bersandar Selain pada-Mu, kutitipkan cintaku padaMu untuknya. Kutitipkan sayangku padaMu untuknya. Kutitipkan rinduku pada-Mu untuknya. Mekarkan cintaku bersama cintanya. Satukan hidupku dan hidupnya dlm Cinta-Mu.
Ya Rabb.
Ku yakin bila saatnya sudah menghampiri, pasti kebahagiaan itu aku dapati. Mohon beri aku kekuatan dan kesabaran dlm penantianku.
Ya ALLAH.
Kirimkan dia yang dapat membawa kebaikan, baik bagi duniaku,akhiratku dan agamaku. Agar kami sama-sama berjamaah tuk tetap MenujuMu. Bimbinglah hati kami ,Kuatkan hati kami.
Penuhilah dengan Rahmat dan kasih sayangMu. 

Aamiin Ya Rabb.


Khusyu’ dan ikhlas  dalam berdoa serta berharap kepada Allah bahawa doa kita pasti dikabulkanNya. Cepat atau lambat?
Itu urusan Allah yang mahu melihat hambanya itu betul-betul berdoa kepadanya.

NotaKaki : Doa di kongsi dari blog seorang sahabat..Terima kAsih..

0 comments: