Thursday, May 14, 2009

** familY holiDay **

Good morning every 1..

Skrg ni ak jrng online..so aku akn type entry2 ni dr umah n save dlm word b4 ak transfer ke blog aku ni…coz umah aku x dk tenet connection lo…hehe…

Tinggal lg bper hr jer lgi tuk famly vacation aku…sbnr nye aku agk excited coz dh lm kite org x g vacation….tp b.cik, k.lin n baby najwa x berkesempatan tuk join dis vacation..kan best kalaus semua org dlm fmly aku dpt turut serta..mungkin 1 hri nti..insyaAllah..
aku n parents akn travel ke US 18 mei ni…xsabarnye…tp ak agk nervures coz aku x pnh travel over sea..mayb bg sesetngah org yg selalu ke luar Negara bg mereka ni pkara biasa…tp bg aku ni ialah 1st pngalaman aku tuk travel over sea…bnyk bnd yg aku blajar tuk wat preparation ke US…bkn skadar ade passport n bli flight tiket..u can fly…not that easy…tuk 1st time je la…pas korang dh de US Visa ok la…bleh trus just g bl flight tiket as long as US visa korang still available…
hermm…korang tau x procedure nk wat US visa agak complicated…nk aply korang kn bayar baper US dollar ek..lbh kurang Rm500 lbh per person..then korang k nisi form n set for an interview kt US embassy..then time interview tu la korng akn dpt result visa application korang pass or fail…kalau pass alhamdulillah..but if fail duit korng tu mmg not returnable ok…business2….burn ke baboommm….keh3…so kiteorg nye application alhamdulillah d luluskan pihak embassy..n dpt visa tuk 10thun bleh kluo masuk..muhahaaa…best2…tp ni je la kot 1st time g nye ponn..ahakkss…yg lg best aku nye tmbang fully sponsored by baba…thanx you baba…
time to booking tiket…hermm…nk booking pon korang kn negok gak flight ape yg korang nk amik kn..mcm2 price yg aku survey dr travel agent…tny pndpat org sn sni..kiteorg decide nk transit bnyk tmpt even x leh kluo dr airport… tp ok wat dpt jejak airport je..hehe…kiterorg amik flight north west..naik kt KLIA ke Singapore we take MAs airlines…then exchange flight kt Singapore Changi airport…pastu trnsit kt Tokyo narita airport,Jepun…aku kn pemint citer jpun n korea..so bg aku dpt jejak narita airport pon ok wat..hehe..mane la tau kot2 terselisih ngan matsumoto jun ke..ahakkss..aku dh search kt tenet yg narita airport ni mmg amazing…airport yg berada d tngah2 laut..mmg cntik…so x sbarnye aku….pastu kite org akn trus fly ke Portland international airport…so aku akn smpai 19 mei date US…kalau mlysia time tu rase dh 20 mei cam tu..coz kite org berpatah blik ke blkang bumi…
xsabar rasenye nk jumpa along n hero2 aku tu…along aku stay kt bend, oregan…dh lm x jmp..just ym n calling2 jer ngan depa…stiap kali call along mst citer yg best2 psl tmpat tingal die…mmg aku de dngar yg oregan ni tmpt yg cantik..hermm..xsabar nk explore bend..hehe…along ckp jiran2 semua baik2..attitude org sna n org kite mmg berbeza…wlpon die tinggal d kwsan yg bknye town2 besar cam New york, tp tetap berbezaa…hermm…tinggal lgi baper hri je lgi..bnyk bnd nk kn wat…brng2 yg kwn along pesan x bl lgi…hermm…ahh…insurance time travel pon penting k kawan2…next week time g check up baba nye operation aritu kite org akn g exchange duit n uruskan travel insurans..tiket train dh bl…aku kn nek KTMB 16/5 kul 9mlm ke KL..then trun KL sentral g ptrjaya stay umah kak tah kezen aku smlm…flight aku 18/5 mlm kul 10.45..
hope sngat2 supaya aku mama n baba di kurniakan Allah kesihatan yg baik supaya journey kite org nti selamat hndaknya…n aku harap result kesihatan baba juga memberangsangkan nti…tp agk kecewa…baba start smoking blik…janji ngan aku aritu nk brenti…herrmm…. YaAllah semoga baba berhenti merokok…demi tuk kesihatan baba jugakk….AMIN..

2 comments:

cinderellatulin said...

ermm tif..nti kalo ada citer ko kt us jgn lupa update k..aku akan sentiasa jenguk blog ko bg pengubat rindu aku..tif aku sentiasa doakan ko kt sana..muah2..sahabat aku ni x ada kt msia..ni terasa mcm nk syahdu2 lak..sbb terharu ko ke US...

::. miZz waWa .:: said...

ok insyaAllah..aku akn update sbnyak yg buleh