Saturday, March 6, 2010

** Semoga cepat sembuh ya sayang Najwa **

Assalamualaikum..

entry hari sabtu okay.tapi aku lambat update because tak berkesempatan di siang hari makanya aku update di malam hari dah jadi entry hari ahad.. =)

Petang kelmarin Bang Cik massage aku around 5.30pm, tapi pukul 7pm baru aku perasan massage tu..huhu..sorry ye saya memang lalai dengan handphone sewaktu di rumah..

"Kami nak bawa Najwa ke hospital, sebab tak okay lagi"

Terkejut aku, sure serius ni. Aku pun terus call Bang cik and tanya macam mana keadaan Najwa sekarang. time aku call tu baru nak masukkan jarum untuk masukan air(glukos kot). Sebabnya keadaan dia yang dah tak bermaya. Dah lembik,mungkin akibat dari muntah dan cirit birit menyebabkan berat badan menyusut sebanyak 2kg dalam masa 2 hari. Kesiannya Najwa..

Hari ni, Sabtu aku mama and baba gi melawat najwa. Along pulak awal -awal pagi dah keluar, ada mesyuarat PIBG katanya. So budak-budak ni terpaksa la di tinggalkan dengan ayah dia orang kat tapak rumah mereka yang dalam proses pembinaannya.. Haishh..kesian juga tinggalkan depa tengah panas sekarang ni.tapi nak di usung pun bukan nak gi shopping kan, nak gi hospital. Takut terjangkit virus pulak..budak-budak antibody bukan kuat lagi..

Jam 10am, kami bertolak ke island, sebab Bang cik bawa Najwa ke Lam Wah Ee Hospital. sampai je kita orang kat sana, aku tengok wajah Najwa muram,mata kuyu. Ialah tak larat kan,kita orang dewasa pun kalau sakit pun macam tu juga.. Takda mood..
Aku nagis korang.....tapi masih mampu untuk aku sekat air mata ini dari mengalir deras...fuhh..ayat puitis.. Sambung lagi.. Sedih aku tengok keadaan Najwa..tangan berbalut akibat sambungan wayar untuk di masukan air ke dalam badan.

Ya Allah sembuhkan lah Najwa..dia masih kecil.. Tapi wajah dia sedikit ceria bila nampak kita orang sampai.. Terhibur juga dia dengan kehadiran makchu tokbaba and tokmama..Biliknya selesa..coz bang Cik pilih 1st class, so bolehla kita orang stay lama dalam bilik tu..sambil layan tv, najwa tidur.letih kata Kak lin. kalau di rumah seminit tidur dah terjaga, perut tak selesa... Ashik meragam. that's way depa bawak gi hospital, at least ada pengawasan Doktor untuk tengok-tengok apa yang tak kena kan..kalau duk rumah pun bertambah teruk keadaan dia.. lagi kesian...

Kak Lin cakap, pas ujian darah dah di ambil kelmarin, Doktor dapati ada jangkitan bakteria dalam darah Najwa and bukan denggi. takut juga kalau-kalau sebab denggi kan. Denggi boleh bawak maut korang, because before ni arwah suami Amirah cousin aku tu meninggal sebab denggi.



Wad 2 - Ke kiri yer..


Cutekan pintu dia, ada macam-macam picture cartoon ada and ni bilik Najwa - 205


Ni picture yang aku capture time baru sampai..tengok mata dia yang kuyu tu..tersentuh aku tengok..mana taknya, selalu dia seorang yang aktif tak duduk diam seminit..ada ja aktiviti yang dia nak buat...rajin budaknya..hehe...



tengok tu...nak bukak mata pun cam tak larat jer..padahal citer cartoon tu kat astro..bantal busuk jangan dilupa..hehe..semua tu ok. bantal tido + teddy bear kiri kanan tu.sian Najwa...sakit ya..and dia pandai tau tunjuk tangan dia and cakap " akit.. akit.." ... =(



time ni dia mau tido gak, nyeyak la jugak..dapat tido sejam pun jadi..



time ni kita orang dah nak balik, tokbaba la, tak mo tunggu..faham-faham..hati orang yang ngah gundah gulana sebab tak dapat hisap rokok, sebab kami stay dalam 2jam lebih tak silap...haiisshh...hospital mana bleh smoking kan...NO NO NO....sian Najwa..and time ni muka cam sedih je sebab kena kejut makan ubat yang memang tak di sukai Najwa...kena paksa juga...haiyak2..bersilat jugak la mama and ayahnya bagi makan ubat..tapi bukan kanak-kanak jer yang tak suka makan ubat...orang yang dah besar panjang pun ada..lalalalaa...kan kan kan..

so nak dekat jam 1 kami pon beransur pulang....Najwa sayang, makan ubat ye..moga cepat sembuh and boleh balik kg main dengan abang-abang kat rumah ni...muuahhh...tuk Najwa...

ps/ tadi massage bang cik and dia cakap cuhu badan Najwa dah turun sikit and dia dah mau minum susu...Alhamdulillah..

Notakaki : Sesiapa di luar sana kalau rasa tak sedap badan or tak sihat, cepat-cepatlah ke klinik yer...jangan di tangguh-tangguh lagi...

2 comments:

Suhana Shahril said...

Alahai..cian nya najwa..
Bagus jgk ya ..x gaduh nak bukak jarum kat tgn tu..
semoga cepat sembuh ya..be a good girl

::. miss waWa .:: said...

a'ah kak ana..Kesian sngat tngok Najwa..pandai dia jaga tngan dia yang berbalut tu..pelan2 je die letak ats bantal sisi die