Monday, June 1, 2009

** laGi beriTa keMatian **

AL-FATIHAH.....

story ni sbnr x baper bru la..2 hri b4 aku nk fly ke US...husbnd kezen aku Amirah meninggal dunia kul 2 cam tu..FAuzan kalau x slp aku name hsbnd amirah...bkn x tau name nye..coz die bru je beberapa bln join fmly aku...

16/05/09 - sabtu - 3 pm

time tu aku still packing2 brng2 yg nk d bawak ke US...train aku mlm tu kul 9pm...then ngah bz2 packing ni skali fon aku bunyi...aku negok call in from umah maktok nab...huhu...knp ek agak2??uper nye uncle aku yg call...nk ckp ngan slh sowang parents aku..so aku pass ke baba coz mama ngah solat time tu...pas abis borak2 baba ckp hsbnd Amirah meninggal...time tu aku rase cam x prcaya...kesian kt die..kalau korang nk tau..die slh sowang kezen yg sbaya aku..so imgn age semuda aku dh kehilangan suami..tup2..kire die kawin bru dlm 7 8 bln gitu..tp depa couple dh lm dr Dip lgi..so mayb 4 5 taun...tp itu semua kehendak Allah...sp lah kite nk mempertikaikan semua ini kn....aku jgk bersimpati yg Amirah skrg sedang berbadan 2....so otw nk ke trains station at bagan kausar msg aku yg husbnd amirah dh di bwk ke masjid tuk d mndi kan n kapan kan...cepat...depa nk tanam b4 magrib..dlm sehari...so keesokkan nye..k.tah bwk aku g umah pak tam, adik mama ayah amirah...amirah ni stay ngan parents die kt shah alam batu 3...

17/05/09 - Ahad - 5pm

so pas asar kami g umah p.tam...kbtulan la sngt2 depa bru je smpai umah...kami rncang nk g mlwat pas zohor...kalau kiteorg g pas zhor sure x dk org kt umah..coz Amirah g umah tok arwah kt mn tah coz de knduri tuk arwah....salam ngan amirah..aku rase nk menitis air mata...kesian die..coz die org yg lmah lbut...then k.tah tnya die ape pnca kematian hsbnd die....xdak ape2 pon..just mula2 demam je...katnye hsbnd die ni dh demam sminggu kot...tp mmg jenis yg senang kn demam...ari jumaat tu still g keje lagi...ajak g klinik x mo...then sabtu tu mmg katenye x larat sngt dah so p.tam bwk le fauzan g klinik...blik dr klinik die bring kt blik depa n waktu tu yg ader just amirah n mak tam aku...p.tam aku nk g solat..kire 1 lbh la kot...n time tu lah...arwah menghembuskan nafas terakhir..depa ingt just pengsan n call ambulans...tp bl ambulans smpai n cek2 nadi semua..arwah dah xdak...so org ambulans ni nk tutup la muke arwah...tp amirah x bg..die ckp hsbnd die blm mati...begitu cpat skali...amirah x bleh terima.....kesian die..tp nk wat cam ne...ajal maut d tngan Allah...begitu senang skali arwah pergi...tnpa ader kecederaan yg kritikal....amirah ckp yg arwah kn demam denggi...b4 ni aku mmg de dngar demam denggi bleh bwk maut...tp x sngat berlaku dlm fmly aku...n borak2 lgi..depa bru je bl umah bru...kongsi ngan p.tam aku..umah 2 tinggat..so kire meriah la duk ramai2...ngan ahli bru yg bakal muncul x lma lgi..tp itu semua hnyla tinggal kenangan...mak tam ckp..kalau pndah pn x seronok nk duk...ape2 pon aku doakan semoga Amirah tabah menghdapi dugaan dr Allah ini...n selamat melahirkan zuriat dr darah daging suaminya...Fauzan....

AL-FATIHAH

4 comments:

ridzhayati said...

aku prnah kena admit denggi berdarah thp serius oooooooo.......doc tgh kul 3-4pg kejut suh aku bgn minum air byk2..sebyk2 yg mungkin,riso kena duk dlm icu..if msuk icu,nyawa 60-40 jekr...huhu,aku takut...aku gagah kan hati minum sbyk mgkin air...last year kejadian,sblm thn baru.......5hari 4mlm aku kat spital...jgn main2 dgn demam2 zaman la nie.........alfatihah utk arwah...

::. miZz waWa .:: said...

itu la kn...skrg ni aku batuk2 teruk giler...nk g klinik huhu..kt negara org plak...tp mmg aku minum air bnyk2 n mkn ubat batuk on time...alhamdulillah ko sihat semula kn yati...

cinderellatulin said...

ermm alfatihah utk arwah..sedih mndengar citer ko tif..tuh ler ritu yatie pun kena demam denggi gak..alhamdulilah dia cepat sembuh..kesian kat amirah kan..sekiranya dia terbaca blog cousinnya ini ucapan takziah dr saya k

::. miZz waWa .:: said...

betoi ros..skrg ni demam2 ke skit pening ape ke cpt2 la g klinik or batter g hospital trus..cam baba aku aritu g hospital then bru tau kn wat operation...