Saturday, November 1, 2008

** aiNsyatuL naJwa bT moHd faThiL **

siape kah ini ainsyatul najwa??...she is my niece,my brother daughter n 1st grandaughter of my parents...lagi 3 org aderlah hero2 yg sngatlah hensem nye >> ahmad afif , mohammad naqiB tasdiQ n mohaMMad thaQif aNas...

1 niece + 3 nephew =
4 grandchildren

di sebabkan family along(1st sister) aku stay jauh nun di US sane so hnya najwa je la yg dekat ngan kami..nasib bang cik(abg aku 2nd) stay xjauh dr kami even area penang gak, tp umah die kt island coz b.cik ngan kak ipo aku keje dlm pulau tu..huhu...ok smbung blik...
genap 29/08/08 umo najwa pon sthun...kejap je pejam celik pejam celik, najwa dh besar...najwa di lahir kn pada 29/08/07 pd jam 9pg di hospital besar pulau pinang..kak ipo aku pantang kat umah mak die kt pondok tanjung,kemunting perak...so xkesah le kn kalau site sna lbh tahu nk menjaga najwa mcm mana kan kan kan...ingt lgi aku najwa baby gurl dr merengek2 nk susu je yg die tahu then bleh meniarap pastu bleh guling2 cam citer industan tu bleh duduk...pastu plak tumbuh ggi 2 batang then bleh merangkak n yg pling cepat die bleh berdiri skit2 meraba2 kt dinding..semua tu die wat dlm tmpoh 8 - 9 bln usianye...kalau org tue2 ckp semua die nk amik sekali,kire cam tmbuh ggi nye, merangkak ngan berdiri sekali sdngkan sesetngah budak dpt semua tu satu persatu....
around bln 5 najwa bru 8bln lbh kerap menrengek merap n mnagis..waktu tu aku ader kursus 3 bln kt U aku,so aku time tu stay kt hostel tuk penginapan sementara...ade 1 week tu abg aku kn outstation 3weeks ke singapore so mak mertua n adik ipo b.cik dtg teman kak lin n najwa kt umah depa...tp bru sminggu b.cik g singapore die dpt berita kematian mak mertue nye td...innalillah...aku pon turut terkejut bl di kabarkan oleh baba..so dr singapore abg aku amik flight ptg tu gak blik png then parents aku n teh n pakteh aku amik b.cik kt airport byn lepas trus g umah mak mentua b.cik(aku pangil mak cik)...aku nk ikut tp mlangnye kete dh x muat n esok nye aku de clazz kursus..sdangkan parents aku nk bertolak g perak pas amik abg aku yg smpai kul 7 lbh..dh lewat...
lepas tu aku dpt info rupe2 nye mak k.lin ni ari khamis mak cik d masukkan ke hospital taiping coz semua rekod kesihatan mak cik dah ade.. sbb tu kak lin aku bwk mak die blik kemunting dr png..mak cik mmg ader pnyakit jantung and evry day tepat kul 6 ptg mak cik mmg kn mkn ubat..dieorg balik umah makcik ari isnin tu x bwk masuk hospital lgi,then khamis tngk mak cik makin pucat bru bwk makcik g hospital,kn tahan wad n bukan sbrng wad...masuk ICU..waktu tu bang cik ckp,doktor ckp jantung makcik mmg dh lemah sngt coz bnyk darah keluar waktu period..makcik mude lgi,coz k.lin ank sulong bru umo 27..aku rase umo makcik ujung 40an..doktor cube bg bantuan tp jantung makcik tetap lemah dan akhirnye..........................Al-Fatihah tuk makcik..
korang tau, selang baper minggu pas makcik meninggal mama ade la ckp yg knp kblkangan tu najwa ashik wat perangai kan...ni semua coz die tau yg opah die dh nk pegi tinggal kan die...die tau yg opah die nk pegi jauhhhh,sbb tu die selalu merap2 merengek n suke nagis....coz budak2 kn depa cam tau n najwa plak opah die yg bela waktu dlm pntang n time b.cik g outstation kt ireland slama 3 minggu n g singapore 3minggu...kire die rapat la even makcik xlarat sngt jaga najwa yg bdnnye sungguh sihat itu....tp adik2 k.lin ade tolong sm...
skarang najwa dh bleh jalan dngan perot yg muncit itu..hehe...ni ade baper pic ainsyatul najwa....chu miz najwa le...mlm krang kite jmpa ok...muuaahhhh...


:: Najwa new born ::




:: ni Najwa skrg ::



:: gaya tidO yg beSt - jgn sp2 ubah ::





:: muAt pulak dlm troli ::



:: naJwa n toKmama ::




:: najWa n tokBaba ::



3 comments:

cinderellatulin said...

sungguh comel najwa mcm la achu dia yg tomel tuh...

cinderellatulin said...

sungguh comel najwa mcm la achu dia yg tomel tuh...

::. cHuwawa .:: said...

huhu..time kasih...ank ko pon ape kurangnye..sure cute miut cam aku..ahakss...bl nk dpt negok baby ko ni..raisya...come to aunty wawa...